Erkende MBO opleidingen

Zorgcampus Rotterdam heeft beroepsopleidingen op verschillende niveaus. Heb je een niveau afgesloten, dan kun je eventueel verder naar een volgend niveau. Iedere opleiding bestaat uit een aantal kerntaken en werkprocessen. Je krijgt opdrachten die je gedurende de opleiding en in de beroepspraktijkvorming moet uitvoeren. Bij Zorgcampus leer je de kennis, vaardigheden en de houding die bij het beroep horen en oefen je dit in de praktijkruimtes. Op je stage/leerbedrijf ontwikkel je je daar verder in.

 

Opleidingen op maat

Uiteindelijk moet je alle kennis en vaardigheden en houdingsaspecten uit de kerntaken en werkprocessen beheersen. In de loop van je opleiding zul je steeds meer je eigen leerroute kunnen bepalen op basis van wat je al kunt en wat je nog moet ontwikkelen. Zorgcampus onderscheidt zich van andere opleiders door de intensieve persoonlijke begeleiding op maat. Wij geloven dat als mensen echt willen en gemotiveerd zijn, zij door versneld te leren ook eerder hun diploma kunnen behalen. Dat betekent continue begeleiding waaronder huiswerkbegeleiding en toets- en examenvoorbereiding.

Iedere student is het meer dan waard om in te investeren en uiteindelijk met diploma en toekomstperspectief Zorgcampus te verlaten.

Opbouw opleidingen

De opleidingen bestaan uit een breed basisdeel en keuzedelen. Daarnaast kies je 3 (verzorgende IG) of 4 (verpleegkundige MBO) keuzedelen uit:

  • Wijkgericht werken
  • Gezonde leefstijl
  • Oriëntatie op ondernemerschap
  • Ondernemend gedrag
  • ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening