€ 1.000,- subsidie ligt voor je klaar om te investeren in jouw ontwikkeling en toekomst.  STAP-budget is bedoeld om je arbeidsmarktkansen en inzetbaarheid te vergroten zodat je aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmarkt.  

Onze opleidingen komen in aanmerking voor de STAP-subsidie. 

Hoe gaaf is het als jij je STAP-budget inzet voor een opleiding in de zorg. Met de enorme personeelstekorten in de zorg ben je verzekerd van een baan of opdrachten als ZZP’ er.   

 

Met een zorgdiploma creëer je vrijheid voor jezelf omdat jij bepaalt waar en wanneer je wilt werken. Ook belangrijk is dat je bijdraagt aan het oplossen van de personeelstekorten in de zorg en zorg je ervoor dat kwetsbare mensen in onze samenleving, zorg en begeleiding ontvangen die ze hard nodig hebben.

Pak deze kans! 

Je kunt bij Zorgcampus je STAP-budget gebruiken voor onze opleidingen Verzorgende IG en MBO Verpleegkunde. 

Zo vraag je het STAP-budget aan

Inschrijven voor een opleiding met STAP-budget bij Zorgcampus kan nu al, aanmelden bij het UWV kan op 1 november, 10:00 uur via: www.stapuwv.nl. 

Aanmelden is zeer eenvoudig, maar wees er wel op tijd bij, want wie het eerste komt, het eerste maalt. Het aantal STAP-budgetten is beperkt! Op=op! 

De aanvraagtermijnen zijn als volgt: van 1 maart tot en met 30 april 2022, van 1 mei tot en met 30 juni 2022, van 1 juli tot en met 31 augustus 2022, van 1 september tot en met 31 oktober 2022 en van 1 november tot en met 31 december 2022. 

Meestgestelde vragen

Most frequent questions and answers

Je kan per jaar maar één keer voor één opleiding het stapbudget aanvragen.

  1. Je moet 18 jaar of ouder zijn en nog geen AOW ontvangen.
  2. De training, cursus of opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het STAO-budget wordt aangevraagd.
  3. De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden.

Als je aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag aan de opleider (dus Zorgcampus).  De aanvragen worden door UWV beheert en uitgevoerd. Via UWV zie je of je aanvraag is goedgekeurd.

Je krijgt maximaal een budget van € 1000,- per jaar.

Voor de opleiding Verzorgene IG en Verpleegkundige MBO 4 kan je gebruik maken van het STAP-budget.